Arda Kural Biyografisi Arda Kural Resimleri

Resimleri

Mesleği: Dizi Oyuncusu, VJ
Doğum Yeri: Yalova
Doğum Tarihi: 12 Nisan 1980

Arda Kural, 12 Nisan 1980’de Yalova’da doğdu.

Arda, Liseyi Yalova Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı.

1999’da kendi kurduğu Tiyatroroman Tiyatrosu’nda profesyonel oldu, bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosunda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol aldı.

Kral TV’de VJ’lik yaptı. İlk 1999’de Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle kamera karşısına geçti, ve bu dizide Leonardo Di Caprio benzerliğiyle tanındı. İkinci çıkışı 2005’de Emret Komutanım dizisinde Posta Ferit rolüyle oldu.

Her zaman durgun ve ağırbaşlı tavırlarıyla dikkat çekti. Verdiği röportajlarda Leonardo Di Caprio’ya benzerliğiyle tanınmasından rahatsız olduğunu belirten Kural, işinde en iyisi olmak istediğini ve canlandırmak istediği karakter’in Truva filmindeki Aşil karakteri olduğunu belirtti. Koç burcu ve burcunun özelliklerini taşıyor.

Arda Kural Biyografisi Arda Kural ResimleriArda, Aşka inanmıyor ancak sevginin var olduğunu düşünüyor. Bugüne kadar özel hayatıyla gündeme gelmeyip her zaman işiyle ekranlarda olan yakışıklı ve başarılı oyuncu senaryo denemeleri yapıyor ve bu piyasaya yönetmen olarak devam etmek istediğini söylüyor.

Arda Kural’ın Filmografisi

– Eyvah Kızım Büyüdü [1999] – [Altay]
– Şemsi Paşa Pasajı [2000]
– Kuzenlerim [2000] – [Oğuz]
– Lise Defteri [2003] – [Ediz]
– Çınaraltı [2004] – [Kenan]
– Düşenin Dostu [2004]
– Canım Benim [2004]
– Beşinci Boyut [2005] – [Mehmet]
– Beyza’nın Kadınları [2005] – [Naim]
– Emret Komutanım [2005] – [Posta Ferit]
– Banyo [2005]
– Sahne [2006]
– Kaptan [2007] – {Yavuz]
– Kelebek Çıkmazı [2007] – [Selim]
– Çok Özel Tim [2007]

Sponsorlu bağlantılar
ÖZEL ARAMA FORMU

ARADIĞINIZI BULAMADIYSANIZ BURADAN ARAYIN

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Avatar Aylin dedi ki:

    Leonardo Dicaprio bence daha iyi hatta bin basar…..

  2. Avatar ela dedi ki:

    sadece seni çok seviyorum sevmek aşık olmak suçmu….

  3. Avatar ferhan dedi ki:

    bi insan bu kadar mı yakışıklı bu kadar mı tatlı olur gülmek bu kadar mı yakışır bir insana aşığım galibaaa ben sana…:)

  4. Avatar kezban dedi ki:

    aşkım seni seviyorum cnm bebeğim çook yakışıklısın gülmek bi insana bukadarmı yakışır seni canlı canlı birkere görmek istiyorum inlahlah bu yazdıklarımızı okursun ide lütfen saçını eskisi gibi kestir kısa saç sana daha çokkk yaskısıyo… ArdA-_-KeZBAn ilove you aşkısı

  5. Avatar banu dedi ki:

    Seni herkesten çok seviyorum hatta komşu oğlu AHMET’ten bile ” SENİ SEVİYORUM”

Yorum Yaz

Yukarı Çık