DOLAR: 2.09 TL
EURO: 2.82 TL

Toron Karacaoğlu (1931 – …. )kimdir hayatı hakkında bilgi

Toron Karacaoğlu (1931 – …. )kimdir hayatı hakkında bilgi

Toron Karacaoğlu (1931 – …. )kimdir hayatı hakkında bilgi

1931 yılında Mudanya’da doğdu. 1949 yılında tiyatrocu olmak için İstanbul’a geldi. Üç yıl konservatuvara devam ettikten sonra Şehir Tiyatroları’nın açmış olduğu sınavı kazanarak, tiyatroya başladı.

1981 yılında emekli olarak Berlin’e gitti. Almanya Kültür Senatörlüğü’ne bağlı olarak tiyatro seminerlerinde hocalık yaptı. 1985 yılında Türkiye’ye döndü ve özel tiyatrolarda oyun yönetti. 1987 yılında Şehir Tiyatroları’nda “Günden Geceye” oyunu için konuk sanatçı olarak davet edildi. 1989 yılında Şehir Tiyatroları’na yeniden kadrolu sanatçı olarak girdi. Yaş haddinden emekli olan Toron Karacaoğlu, ayrıca sinema filmlerinde de oynadı.

Ödülleri

Avni Dilligil Ödülü,
Selim Naşit Usta Erkek Oyuncu Ödülü,
En İyi Yardımcı Oyuncu, İstanbul Gözleri Mahmur
‘Dünya Tiyatrolar Günü’, Usta Erkek Oyuncu
Sadri Alışık Onur Ödülü , 2005

Rol aldığı bazı oyunlar

Benim Üç Meleğim
Buzdolabı
Günden Geceye
Sis
Köy Düğünü
Ferhat İle Şirin
Kendi Gök Kubbemiz
Zeki Müren Müzikali
Yedi Hamlet
Yarısı
Kiralık Konak
Aşk Mektupları
Günden Geceye

Filmografisi

Beyaz Melek – 2007
Bir Dilim Aşk – 2004
Yeter Anne 2002
Afife Jale – 1987
Habis Ruhlar – 1968
Malkoçoğlu – 1966

Kaynaklar
•sehirtiyatrolari.com

Sponsorlu bağlantılar
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. pınar diyor ki:

    Çok teşekkürler tam aradığım bilgi

  2. Karacaoglu diyor ki:

    Gerçekten Çok kalender insanlardan birisiydi. Güzel ve açıklayıcı makeleniz için ayrıca teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz

Yukarı Çık